Asigurarea marfii, calea transporturilor sigure

Daca in trecut grijile asupra transportarii unor bunuri nu erau asa mari deoarece siguranta cetateanului nu era pusa in pericol la tot pasul, acum un sofer de autoutilitara sau camion de mare tonaj isi pune viata in pericol si totodata, marfa transportata din mai multe motive.
In primul rand acesta are de parcurs o distanta lunga de drum, fie ca vorbim de transport intern sau international, iar in aceste situatii pot aparea mai multe cauze care sa perturbe planul de drum sau sa devieze de la ruta.

Dupa cum bine stim, suprafata carosabila din tara noastra nu este intotdeauna una de calitate, iar in ultima vreme statisticile au aratat ca tot mai multe camioane de mare tonaj au avut parte de derapaje sau pierderi de control a directiei de mers, lucru care a adus la accidente.
In acest caz o asigurare de marfa poate acoperi partial sau total pagubele produse, pentru a nu creea mari derapaje financiare la firma ta, lucru care in timp ar aduce lucruri negative.
Insa, care ar fi clauzele la care se supune o asigurare de marfa? Exista si conditii speciale care sa acopere anumite situatii neprevazute?

O asigurare de marfa, ne spun brokerii de asigurari, implica garantia ca produsele transportate inca de la incarcare si pana la descarcare vor fi duse in siguranta de la un punct A la un punct B, iar aceasta include inclusiv intrarile prin efractie, accidentele sau diferitele probleme care pot aparea pe traseul masinii.

Stiai ca o asigurare de marfa poate fi facuta in mai multe feluri? Firmele care intocmesc asigurari de transport ne pun mai multe tipuri de asigurari la dispozitie, cele mai comune fiind: asigurarare marfa, asigurare bani sau valori, asigurarea navelor sau ambarcatiunilor care desfasoara transportare maritima sau asigurare CMR.

Acestea fiind spuse firmele care incheie asemenea asigurari au grija ca indiferent de modalitatea aleasa pe care vom livra marfa, sa fim acoperiti.

Care sunt clauzele speciale care nu implica o asemenea asigurare? Firmele de asigurari nu vor efectua plata pagubelor integral sau partial in cazul in care sunt revolte populare sau lupte de strada, lucru care desigur v-ar periclita mijlocul de transport daca treceti printr-un loc in care au loc astfel de miscari de masa.

Asadar, siguranta transporturilor primeaza mai ales in situatiile in care marfa valoreaza zeci sau sute de mii de lei sau euro, asa ca o astfel de asigurare va avea grija ca dumneavoastra sa fiti acoperit indiferent de circumstante sau eventuale accidente.