Cum aleg mobila de baie

Alegerea mobilierului de baie este o activitate foarte importanta. Gama de produse este foarte variata si tentatiile oferite de design sunt destul de mari. Atunci cand renovam baia trebuie avute in vedere mai multe aspecte privitoare la functionalitate, design, dar si la siguranta. Toti isi doresc o baie functionala si completa din punctul de vedere al obiectelor sanitare, dar si tot ceea ce inseama elemente de mobila baie care va crea o ambianta placuta si un mediu relaxant pentru toti cei care o vor folosi.

Pentru a alege cea mai potivita mobila de baie trebuie sa tinem cont de cateva aspecte esentiale. Iata care sunt acestea:

  • Atunci cand iti doresti o mobila de baie noua, trebuie sa tii cont, in primul rand, de nevoile familiei tale. Fiecare locuinta are anumite nevoie in privinta corpurilor de mobilier. Asadar, este recomandat, pentru inceput, sa fii sincer cu necesitatile tale si abia apoi sa te indrepti catre aspect si costuri.

  • Daca ai stabilit clar de cate corpuri ai nevoie in sala de baie, poti sa incepi sa studiezi ofertele on-line. Vei gasi numerosi producatori care isi expun produsele in magazine on-line. Fa-ti o idee in privinta costurilor.

  • Pentru piesele de mobilier din baie nu sunt recomandate comenzile on-line. Trebuie, obligatoriu, sa vezi mobila in realitate, sa ii verifici calitatea etc. Asa ca, fa o vizita in showroom-uri si studiaza piesele care ti-au placut pe net.

  • Nu te grabi sa comanzi mobila de baie! Este indicat sa masori foarte bine si sa vezi mai multe oferte inainte de a comanda ceva.
  • Daca ai o baie mica, este indicat sa cumperi mobila de baie in nuante deschise, care sa ofere senzatia de spatiu si lumina. Evita corpurile inchise, in nuante tari, puternice, si contrastele. Acestea nu vor face altceva decat sa inchida si mai mult imaginea de ansamblu a baii tale.
  • Mobila din baie trebuie sa fie de calitate. In baie exista multa umiditate si este recomandat ca mobilierul sa fie realizat dintr-un material rezistent la apa. Daca ai spatiu, lemnul masiv este foarte potrivit pentru o baie clasica. PAL-ul este una dintre cele mai des intalnite optiuni in privinta materialelor. Insa, calitatea PAL-ului trebuie sa fie superioara, asemenea si feroneria.
  • Cei care beneficiaza de bai mari si generoase, pot opta pentru mobilier de baie extravagant, in culori tari, pentru jocuri de volume si nuante. O baie mare poate fi mobilata cu o gama foarte variata de corpuri. In astfel de situatii, este bine sa optezi si pentru sfatul unui specialist.