De ce sa iti cumperi un telefon dual SIM?

Evolutia telefoanelor mobile a dus la aparitia unor modele care permit instalarea a doua cartele de telefonie mobila, astfel ca un singur dispozitiv poate fi apelat pe doua numere de telefon si, la randul lui, poate apela de pe doua numere de telefon. Prin urmare, un telefon dual SIM se poate dovedi a fi o alegere mai potrivita pentru unele persoane, insa totul depinde de necesitatile pe care le ai, bugetul pe care il aloci pentru achizitionarea unui telefon precum si de cerintele tale.

dual-sim-phone

Optand pentru un telefon dual SIM poti separa apelurile telefonice pe care le primesti de la prieteni sau membrii familiei de cele pe care le primesti de la colegii de serviciu, dar folosind totodata acelasi dispozitiv. Spre exemplu, tot ceea ce trebuie sa faci este sa dezactivezi SIM-ul cu numarul pe care nu vrei sa fii sunat, timp in care celelalat SIM va ramane activ. Prin urmare, nu va trebui sa folosesti doua telefoane care ocupa spatiu suplimentar in masina, in buzunar sau in poseta, deoarece un singur dispozitiv este exact ceea ce iti trebuie.

Un alt avantaj pe care ti-l ofera un telefon dual SIM se afla in stransa legatura cu acoperirea si semnalul de care beneficiezi. Altfel spus, daca te afli intr-o regiune unde semnalul pentru o anumita cartela este mai slab poti oricand efectua un apel telefonic folosind celalalt numar. Mai mult decat atat, chiar daca te afli intr-o regiune unde nici una dintre cartele nu are semnal este mai probabil sa gasesti o zona de unde poti efectua un apel telefonic daca folosesti un telefon dual SIM decat in cazul in care ai un telefon cu o singura cartela.

Spre finalul acestui articol as vrea sa mentionez ca cele amintite mai sus nu reprezinta decat doua dintre avantajele pe care un telefon dual SIM ti le ofera. In functie de necesitatile pe care le ai precum si de bugetul pe care ti-l stabilesti poti opta pentru un telefon dual SIM care sa iti ofere o mai buna acoperire si totodata sa iti permita sa renunti la unul din telefoanele care ocupa spatiu suplimentar.