Joburi pentru studenti in vacanta de vara

Anul de facultate s-a terminat si vacanta este in toi. Gata sesiunea de examene! In sfarsit, putem pleca la mare. Sau ne putem lua un job de sezon pentru a strange bani de vacanta la mare. Iata una dintre problemele tinerilor din ziua de astazi: joburile de sezon!

Majoritatea studentilor din provincie, dupa finalizarea anului scolar, incep sa isi caute un job sezonier in Bucuresti sau in alt oras. O mare majoritate merg sa lucreze pe litoral si imbina utilul cu placutul. Barmani, ospatari, in curatenie sau in shaormarii, tinerii castiga suficient de bine, reusesc sa faca si plaja, sa se distreze, sa cunoasca oameni noi. Esential pentru un student dornic de independenta si aventura!

Shawarma

Studentii ramasi in Bucuresti pe perioada verii prefera acelasi gen de joburi, cu program flexibil, platite decent. Daca fetele au mai multe posibilitati de angajare, baietii isi pot incerca norocul in diferite joburi de livrari la domiciliu. De exemplu, sa livrezi shaorma in sectorul 2 sau in alt sector din Capitala, sa livrezi pizza, sau alte preparate culinare, poate fi o varianta foarte buna de job sezonier. In Bucuresti, in anumite zone, livrarile de shaorma sau pizza la domiciliu, in ultimii ani, au crescut foarte mult. Si daca reusesti sa obtii un astfel de job intr-o zona buna, cum ar fi sa livrezi shaorma in sectorul 3 sau 2 – zone centrale, poti castiga bani suficienti pentru a-ti permite o vacanta la sfarsitul verii, intr-o statiune pe litoral. Ai nevoie de un scuter si de disponibilitate de la orele dupa amiezii, pana tarziu in noapte. Avantajul acestui job consta in programul degajat, in bacsisurile pe care le poti primi daca livrezi shaorma/pizza in timp util.

Pe langa livrarea shaormei in sectoarele 2 sau 3, studentii mai pot colabora si cu agentii publicitare pe timpul verii. Ziua pot imparti fluturasi in pietele centrale din oras, seara pot livra mancare la domiciliu. Joburile ofera libertate de miscare, timp de relaxare, bani decenti. Promotiile in supermarketuri, organizarile de evenimente, toate ofera tinerilor posibilitatea sa castige experienta, sa castige bani si sa devina independenti.

Indiferent de jobul pe care alegi sa il prestezi pe timpul verii, atitudinea este cea care conteaza cel mai mult. Deschiderea catre serviciul pe care il prestezi este cea care iti aduce clienti fideli si venituri stabile. Daca vrei sa ai clienti multi, trebuie sa livrezi shaorma in sectorul tau in timpul cel mai scurt, sa prepari cea mai gustoasa cafea la terasa unde lucrezi, sa imparti fluturasii persoanelor tinta, sa fii sincer, serios si profesionist indiferent de natura jobului. Nu se stie niciodata ce colaborare poti crea dintr-un job banal, ce cariera poti construi, ce afaceri poti extinde pe viitor. Majoritatea oamenilor de afaceri s-au inspirat si au invatat din cele mai mici proiecte. Experienta se castiga in timp iar munca este respectata indiferent de natura ei. Profita de vacanta pentru a-ti imbogati cunostintele si pentru a-ti face noi prieteni. Joburile de vara, pentru studenti, sunt ideale in acest sens. Investitiile sunt minore iar castigurile decente.