Avantajele utilizarii convertizoarelor de frecventa

Este pacat ca, in acest secol in care avem la dispozitie o serie de posibilitati tehnice, sa nu profitam de ele si de avantajele pe care acestea ni le ofera. In secolul XXI, tehnologia este in plina expansiune. Si acest lucru ne ajuta sa ne usuram viata, sa facem economii, sa ne imbunatatim activitatile, sa avem profit, sa ne extindem afacerile. Nu trebuie decat sa stim cum sa folosim, in favoarea noastra, inventiile tehnologiei. O astfel de „aparitie” sunt si convertizoarele de frecventa. Si, desi nu sunt tocmai o noutate, doar 15% din industrie le utilizeza. Si cei care le folosesc deja in companiile lor, stiu de ce spun aceste lucruri! Sa aflam impreuna care sunt beneficiile unui convertizor de frecventa si de ce trebuie sa il folosim si noi.

Un convertizor de frecventa nu este altceva decat un aparat care ajuta la economisirea energiei electrice. Convertizoarele de frecventa genereaza o tensiune electrica alternativa, cu o frecventa variabila, care ajuta la controlul vitezei de rotatie a unui motor, regland frecventa si marimea tensiunii care alimenteaza motorul in cauza. Aceste echipamente de conversie sunt utilizate in numeroase cazuri: la sistemele de incalzire, de ventilatie (sunt intalnite si la aparatele de aer conditionat), la grupurile de pompare, in cazul lifturilor, al scarilor rulante, la benzile de transport. In cazul cladirilor mari, convertizoarele de frecventa folosite in cazul ventilatoarelor au efecte pozitive si favorabile in privinta consumului de energie (acestea regleaza turatia ventilatoarelor tinand cont de necesitatile din cladire). Echipamentele de conversie a frecventei au numeroase intrebuintari si beneficii si in cazurile particulare dar si in cele industriale. In cazul companiilor mari, celor industriale, convertizorul de frecventa ajuta atat la economia de energie electrica cat si la inlocuirea cutiilor de viteza mecanice. Convertizoarele de frecventa ofera o gama foarte larga de turatii, constituind un avantaj pentru orice companie unde consumul de curent electric este foarte mare.

In cazul automatizarilor industriale, convertizoarele de frecventa reprezinta o necesitate importanta datorita actiunii de control al vitezei. Pe langa aceasta nevoie de control al vitezei, un convertizor de frecventa ajuta si la optimizarea proceselor industriale, oferind, in acelasi timp, conditii de lucru imbunatatite.

Si echipamentele de conversie a frecventei au suferit, de-a lungul anilor, numeroase imbunatatiri si modificari. Nevoia de performanta si scara larga de utilizare a acestora au condus, au ajutat, la evolutia elementelor convertizoarelor de frecventa. Mai exact, functiile acestora au reusit sa atinga performante foarte inalte, fiind de nelipsite in ziua de astazi din cadrul unei companii industriale.

Imbunatatirea acestor convertizoare de frecventa, si a echipamentelor se conversie a frecventei, se datoreaza si functiilor software si hardware de care dispun. Acestea functii suplinesc nevoia de echipamente dificile, suplimentare, pentru montarea si functionarea lor.

Si daca te-am convins care sunt avantajele unui convertizor de frecventa, te invit sa cauti on-line o firma care comercializeaza si monteaza acest gen de aparatura. Majoritatea firmelor care se ocupa de automatizari industriale ofera si acest gen de servicii, la preturi accesibile (click aici).