Aventuri cu … gazon

Dupa multe incercari, iata ca, in urma cu o luna, am reusit sa-mi conving sotul sa comandam si noi cateva rulouri de gazon pentru gradina din spatele casei. In spatele casei aveam o parcela de pamant, de aproximativ 50 mp, unde nu exista nimic. Si cea mai buna solutie era aceea de a pune rulouri de gazon. Sotul tot insista sa punem seminte de gazon, sa nu ne complicam cu transportul, depozitarea si montajul rulourilor care, nu stim cum sunt, nu stim cat costa, nu stim cum/cat rezista. Dupa multe rugaminti si argumente bine documentate, iata ca l-am convins sa trecem la fapte si sa se lase pe mana mea.

Astfel, am comandat rulourile de gazon, de la o firma specializata, de care aflasem de la o colega de birou. Mi s-a spus ca firma este buna, serioasa, ca iti aduce comanda imediat si ca montajul gazonului intra in pretul comenzii. Desi, initial, pretul mi s-a parut cam scump pentru cei 50 mp ai mei, m-am hotarat sa fac comanda si sa chem specialistii acasa, sa discuta.
Asa ca, intr-o dupa-amiaza, au sosit la noi 2 domni foarte civilizati, foarte seriosi si impunatori sa discutam la fata locului despre rulourile de gazon. Oamenii mi-au prezentat o serie de tipuri de gazon, de seminte de gazon, mi-au spus cum se vor desfasura lucrurile, au masurat, au facut calcule si comanda a ramas stabilite. Rulourile mele de gazon trebuiau sa soseasca in cateva zile, iar domnii respectivi sa le monteze imediat ce ajungea comanda. Nimic important pana aici!
Dupa 4 zile, a sosit comanda de gazon, alti 3 domni, imbracati tot in salopete frumoase, au inceput sa insire rulourile de gazon in curtea din spatele casei. De aceasta data, domnii nu mai erau atat de amabili si de draguti. Dar, ce stiu eu?! Poate ca erau obositi. Poate ca aveau si ei problemele lor. Asa ca, i-am lasat in pace, sa-si faca treaba. Gazonul a fost montat iar eu am iesit deja in gradina, in picioarele goale, sa simt verdeata si natura proaspata. Ce sa mai zic, rulourile de gazon isi meritau toti banii. Pai daca m-as fi luat dupa sotul meu, si am fi pus noi seminte de gazon, as fi asteptat cel putin o luna pana sa calc pe asemenea iarba moale si frumos mirositoare.
Din pacate, minunea de rulouri de gazon, iarba moale si frumos mirositoare, a inceput sa se usuce dupa cateva zile. Ca sa scap de gura sotului, ma trezeam zilnic la 6 dimineata si udam gazonul. Seara, dupa ce culcam copiii, iar udam gazonul. Nimic, gazonul meu se tot usca iar sotul incepea sa observe si sa-mi faca tot felul de reprosuri. Pana cand m-am saturat si am sunat la firma in cauza. Ei bine, gazonul montat la mine nu era cel pe care il comandasem, cel specific terenului pe care il aveam. Se facuse o greseala si mie mi se adusese alta comanda de rulouri de gazon, rulouri care nu respectau nevoile mele, care nu rezistau atat de bine soarelui si aerului uscat din zona in care locuiesc.

Evident ca a urmat o alta echipa care a scos tot gazonul montat deja. Apoi a venit o alta echipa care a montat noile rulouri de gazon. Nici nu va imaginati ce haos a fost in gradina mea, ce priviri am primit din partea sotului, ce mocirla a fost dupa prima ploaie, prin cati nervi si prin cat stres am trecut din cauza rulourilor de gazon. Dar acum e bine. Ne servim cafeaua, dimineata, direct pe iarba, copiii fac plaja, se joaca, iar sotul tunde cu mare placere gazonul.