Caracteristicile unui pat medical

Din cand in cand, chiar si oamenii care sunt perfect sanatosi simt tot felul de dureri articulare si lombare de la simplu fapt ca au petrecut prea mult timp in pat, fara a se mobiliza deloc pret de cateva ore. Avand in vedere acest aspect, gandeste-te acum la cei care sunt obligati sa-si petreaca o buna parte din timp intr-un pat, din cauza unei boli. Nu doar ca vor avea dureri articulare cauzate de o lunga perioada imobilitate, ci si escare, dar din fericire patul medical are o serie de caracteristici care impiedica aceste aspecte nefavorabile.

Patul medical reuseste sa ofere pacientului confortul necesar pentru a se odihni corespunzator si pentru a evita pe cat posibil aparitia semnelor si simptomelor caracteristice unei sederi indelungate la orizontala. Tehnicile de constructie ale unui pat medical urmaresc obtinerea unui produs cat mai ergonomic care sa sustina intreg sistemul muscular si scheletic, iar acest lucru este esential chiar si in procesul de refacere care va urma dupa ce boala propriu-zisa a fost tratata si vindecata.

O alta caracteristica importanta a unui pat medical consta in existenta unui grilaj de protectie, asezat la marginea patului, care il impiedica pe bolnav sa cada din pat in timpul somnului. Agitatia si miscarile necontrolate pot fi prezente la unii bolnavi chiar si in timp ce dorm, asadar un pat de spital este solutia corecta. Mai mult decat atat, patul de spital este special construit pentru a permite transferul rapid al pacientului dintr-un loc in altul, fiind prevazut cu roti si diverse alte mijloace logistice.

La ora actuala exista o gama variata de paturi medical din care poti alege. Unele sunt manuale si presupun o oarecare forta pentru a le manevra in timp ce altele dispun de un sistem electric de manevrare care faciliteaza mult ingrijirea bolnavului. Indiferent ca vorbim despre functia de ridicare in sezut a pacientului, de apel catre cadrele medicale sau ingrijitor ori chiar functie de masaj, toate pot fi obtinute atat timp cat bugetul iti permite acest lucru.

De asemenea, paturile medicale beneficiaza si de functia de ridicare sau coborare, electric sau manual, in functie de preferinte. Aceasta optiune are scopul de a facilita accesul la pacient si chiar de a-l proteja in cazul in care este foarte agitat si risca sa cada din pat. Spre exemplu, daca este necesar transferul de pe patul medical pe alt pat sau intr-un fotoliu rulant, atunci acesta isi poate adapta inaltimea in functie de preferinte, astfel ca pacientul nu trebuie mutat cu ajutorul fortei brute care este chinuitoare si pentru cei care se ocupa de el, dar si pentru bolnav.

Toate aceste facilitati si ajustari, care pot fi facute unui pat medical, nu tin doar de confortul pacientului, ci si au si rol medical, cum ar fi favorizarea circulatiei sangvine. In situatia in care un membru al familiei tale va trebuie sa stea o lunga perioada de timp imobilizat la pat atunci nu ezita sa optezi pentru un pat medical, deoarece efectele benefice sunt numeroase.
Pretul uuni pat medical poate varia foarte mult, intre cateva sute, pana la cateva zeci de mii de lei, in functie de facilitati, marca, provenienta. Iti recomandam un pat medical electric cu un pret in jur de 3400 lei, ce poate fi folosit atat in locuita, cat si in mediul spitalicesc.