Cum ne-a ajutat un economizor de combustibil sa mergem in vacanta

De cativa ani de zile ne doream sa facem un mic circuit, cu masina personala, in Ungaria, Austria si Germania. Evident, prima problema care ne impiedica sa mergem in acest circuit consta in consumul de combustibil al masinii noastre. Pe scurt, benzina costa foarte mult, iar masina, nu tocmai noua, consuma destul de mult. Dupa calcule si calcule, dupa documentari si solutii despre traseu, sotul meu a descoperit pe internet, la inceputul anului, un economizor de combustibil numit Economax. Destul de sceptic in privinta lui si in privinta comentariilor de pe internet, a achizitionat economizorul de combustibil, l-a montat imediat in rezervorul masinii si iata rezultatul: dupa 6 luni de Economax, am reusit sa plecam in circuitul mult visat, consumul de combustibil reducanduse cu mai bine de 25%.

Soferi de cativa ani de zile, atat eu cat si sotul meu, cunosteam deja toate trucurile care te ajutau sa ai un consum cat mai mic de combustibil. Stiam deja de viteza constanta, de condusul lin, fara accelerari sau franari bruste. Stiam si faptul ca cel mai scurt traseu e cel mai cunoscut. Si totusi, chiar daca am fi condus exact ca la carte, respectand toate regulile scrise si nescrise, masina noastra tot ar fi consumat 8 – 8,5 litri/100km, o cantitate de combustibil care nu se incadra deloc in bugetul alocat de noi pentru aceasta excursie.

Insa, cu ajutorul economizorului de combustibil Economax am reusit sa plecam in vacanta si chiar sa ne abatem de la traseul direct, stabilit initial. Am fost surprinsi sa vedem cat de repede ne-a fost livrat economizorul de combustibil, la doar cateva zile dupa ce l-am comandat pe internet, insotit de garantia aferenta si de detaliile de functionare. Sotul l-a montat imediat in rezervorul masinii si am aflat ca acest dispozitiv se potriveste oricarui tip de motor, indiferent de combustibilul folosit sau de puterea acestuia. Dispozitivul Economax este usor, este realizat dintr-un aliaj metalic si ajuta la curatarea naturala a motorului si a tuturor componentelor sale, imbunatatind totodata calitatea functiilor acestuia. Efectele pozitive ale economizorului de combustibil mentionat au aparut imediat. Masina noastra mergea mult mai usor, virajele se luau cu usurinta, zgomotul produs de motor s-a ameliorat. Masina pornea mai repede, se accelera mai usor, noxele erau arse in intregime.

Si partea financiara a fost salvata de economizorul de combustibil achizitionat. Cum joburile noastre ne cereau sa fim in permanenta la volan, in mijlocul orelor de varf, si consumul de combustibil era extrem de ridicat. Cu Economax am inceput sa vedem diferenta din prima luna. Consumul se redusese cu 10%, apoi cu 18% si in final cu 27%, stabilizandu-se pe la 5,8-6 litri/100km. In plus, starea elementelor consumabile era mult mai buna decat de obicei. Dupa stabilirea economiilor realizate, in decursul a sase luni de proba, am realizat ca putem pleca, in sfarsit, in circuitul pe care doream sa-l realizam de cativa ani.

Economizorul de combustibil Economax ne-a ajutat sa parcurgem cateva mii de kilometri fara teama ca ne vom epuiza bugetul alocat. Masina a mers „rotund”, viteza a fost constanta si, cel mai important, ne-am incadrat in buget. Astfel, vacanta noastra a luat viata iar noi ne-am indeplinit visul de a vedea 3 dintre cele mai frumoase tari europene.