Mutarea locuintei in Bucuresti

Pentru familia noastra, mutarea locuintei in Bucuresti a fost o adevarata aventura. Si pentru ca nu ne-am informat suficient de bine si pentru ca eram pe ultima suta de metri, am trecut printr-o serie de aventuri care ne-au pus nervii la mare incercare. Asa ca, m-am decis sa va spun si voua povestea mutarii locuintei noastre in Bucuresti, cu bune si cu rele, astfel incat sa nu repetati greselile facute de noi.

Am decis sa ne mutam locuinta in Bucuresti la inceputul toamnei. Sotul nu-si gasea nimic de lucru in Ploiesti iar eu trebuia sa nasc in cateva saptamani. Iata ca am hotarat sa ne mutam in Bucuresti, desi aveam propriul apartament in Ploiesti. La inceput sotul a fost destul de sceptic. Fiind presati de timp si fara niciun ban, a acceptat aceasta idee si a inceput sa-si caute, pentru inceput, un serviciu in Capitala. Si-a gasit destul de repede, printr-o cunoastinta si iata-ne pusi in fata faptului implinit: ne mutam cu locuinta in Bucuresti.

Am optat pentru angajarea unei agentii imobiliare care sa caute pentru noi si care sa ne ofere cateva solutii de locuinte in Bucuresti. Doream sa ne mutam intr-un apartament cu doua camere, intr-o zona decenta, aproape de metrou, de piata, de farmacii. Eu, personal, nu stiam mare lucru despre oras deoarece studiile le-am absolvit in Ploiesti, deci, prin urmare, nu stiam nimic despre mutatul locuintei in Bucuresti. Agentia mi s-a parut cea mai buna varianta pentru noi. Sotul a inceput serviciul in Bucuresti si, dupa orele de program, viziona apartamente in diferite zone. Nu a durat mult si a gasit un apartament semi-decomandat in zona Vitan, aproape de metrou, undeva la strada, la etajul 5. Apartamentul era putin mai scump insa, era dotat cu tot strictul necesar iar noi nu trebuia sa caram nimic mare si voluminos. Eu, fiind insarcinata, nu am putut viziona apartamentul decat atunci cand contractul era deja semnat iar noi platisem deja avansul pe 3 luni. Iata ca, am reusit sa ne mutam locuinta in Bucuresti, dupa doua saptamani de cautare. Problema este ca povestea abia acum incepe. Ne-am dat seama ca desi apartamentul nostru era utilat cu tot ce-i trebuie, masina de spalat nu mergea, aragazul era vechi si avea doar un ochi care sa-i functioneze, liftul era mai mereu stricat, vecinii de sus ne inundau mereu, iar eu trebuia sa nasc din clipa in clipa etc. Sa va mai spun? Am decis, deoarece cale de intoarcere nu mai aveam, sa angajam o firma specializata in mutari de locuinte si sa ne caram propria mobila din Ploiesti in Bucuresti. Asa, cel putin, stiam ca tot ceea ce inseamna electrocasnice functioneaza. Am inlocuit si piesele de mobilier din dormitor – aici trebuia sa doarma bebelusul, am schimbat si vasul de la toaeta deoarece era spart, am rugat vecinii sa repare tavanul inundat …

Iata ca, mutatul locuintei, desi initial parea simplu – inchirierea unui apartament utilat complet, s-a dovedit a fi o mare aventura pentru noi. Acum locuim tot in acest apartament insa am depus si actele pentru obtinerea unei locuinte. Cel mai bine este la tine acasa!